Haberler

SİGORTA VE STOPAJ DEVLETTEN, EL HALISINDA HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

28 Mart 2018 Çarşamba

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, El halısında ihracat hedefinin 1 milyar dolar olduğunu, halı dokuyanların sigortasını ve stopajını devletin ödeyeceğini ifade etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 13 Nisan 2015 tarihinde bir dizi açılış ve temel atma törenleri amacıyla Demirci'yi ziyaret etmişti. Ziyarette Demirci Belediyesi meclis salonunda Demirci'de halı üretimi yapan firmaların temsilcileri ile bir araya gelmişti.

Toplantıda Belediye Başkanı Selami Selçuk, Bakan Zeybekçi'ye, El halıcılığı ve Makine halıcılığı ile ilgili bilgiler sunmuş, El halıcılığına destek verilmesini söylemişti.

Hükümet olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın liderliğinde geleneksel yöntemlerle halı dokuyanlara bir müjde hazırlığında olduklarını bildiren Zeybekci, bu bağlamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye'nin birçok yerinde atölye kuracaklarını kaydetti.

Zeybekci, "Bu atölyelerde halı dokuyacağız. Halı dokuyan kardeşlerimizin sigortasını ve stopajını devlet ödeyecek. Siz sadece dokuyacaksınız. Halı ihracatçısı veya halının alıcısı ipliğini, desenini getirecek, dokutacak ve halısını alıp gidecek. Türkiye'de bu proje kapsamında en az 30 bin kardeşimize halı dokutacağız. İnşallah buradan 'bismillah' diyerek başladık." diye konuştu.

2161

Tüm Haberler