Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR, DEV PROJE'DE İLK ADIM ATILIYOR

25 Ocak 2018 Perşembe

Demirci'nin her noktasında hizmetlerini aralıksız sürdüren Demirci Belediyesi İlçenin gelecek yüzyıllarına hizmet verecek olan dev projenin yapımını sürdürüyor.

Mülkiyeti Demirci Belediyesine ait İlçemiz Cumhuriyet meydanında bulunan binaların bulunduğu alana yapılacak olan yeni kent merkezi projesinin uygulanması için eski binaların yol üstünde bulunan kısımlarında binaların yıkımı tamamlandı.

Kalan binanın yıkımı ve yapılacak olan yeni binanın temel kazısı yapılmadan önce ana cadde üzerinde, zemine delgi makinesinin burgulu sondası ile 77 adet delik açılacak. Açılacak olan delikler içerisine demir donatılar yerleştirilip sonrasında beton dökülerek 17 ve 22 m boylarında olacak olan betonarme kazıkların imalatları tamamlanacak. Bu uygulama ile 11 metrelik kot farkından doğacak olan herhangi bir şev kayması engellenecek ve yeni binanın yapımı esnasında güvenli bir çalışma alanı sağlanacaktır.

Yaklaşık 20 gün sürecek olan bu çalışmanın tamamlanması ile birlikte Cumhuriyet meydanı yolunun altındaki pazaryeri tarafındaki binaların yıkılıp, hafriyat temizleme çalışmasının ardından kent merkezi projesinin temeli atılacak.

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada " Demircimizin gelecek yüzyıllarına hizmet verecek olan Kent Merkezi projesinin startını vermiştik. Pazaryeri bölümünde olan kot farkı ve kalan binaların yıkımının güvenli bir şekilde yapılması için ankraj delgi makinesi ile çalışma yapılacak. Kalan binaların yıkımının ardından temel atımına başlanarak çalışmalar hızla sürecek. Demircimiz hem görkemli bir kent merkezi meydanına hemde içerisinde alışveriş, kafeterya, lokanta ve sosyal alanların bulunacağı bir merkez vatandaşlarımızın hizmetinde olacak" dedi. 

3229

Tüm Haberler