Haberler

YAPTIĞI BULUŞ İLE, İSVEÇ'DE GÜNDEM OLDU

16 Kasım 2017 Perşembe

İsveç Umea Üniversitesi Ürün Tasarımında Yüksek Lisans öğrenimi yapan Ahsen Gülsen, yaptığı buluş ile İsveç medyasında gündem olurken, yeni bir başarıya daha imza attı.

Demircili hemşerimiz Ahsen Gülsen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi tasarım bölümünde  2014 - 2015 yılında İMMİB ulusal tasarım yarışmasına katılarak Türkiye 1'incisi oldu. İsveç Umea Üniversitesi Ürün Tasarımında Yüksek Lisans yapmak üzere İsveç'e çağırılan Ahsen Gülsen, burada da kısa zamanda büyük başarılara imza atacak projeler geliştirdi.

Gırtlak delmeyi acısız, ağrısız ve tek seferde yapılmasını sağlayan cihaz tasarımı yaparak ilk olarak İsveç'de ulusal bazda yayın yapan Dagens industri gazetesinde ve birçok gazeteye haber oldu. Yaptığı buluş ile İsveç'de kısa sürede gündeme oturan Gülsen'in başarıları bunlarla da sınırlı değil.

Yaptığı buluşlar ve icatlar ile Demirci'nin gururu olan Ahsen Gülsen, kalp damar girişinde anjiyonun geliştirilmesinde de yeni bir buluş gerçekleştirmesinin ardından Hollanda'da gündem oldu.

Ahsen Gülsen, son olarak, işitme ve görme engelliler için geliştirdiği pos makinesi ile 65 Ülkenin katılımı ile Dubai'de yapılacak olan İletişim ve Bilişim fuarına onur konuğu olarak davet edildi.

Ahsen Gülsen'in gırtlak delme'deki buluşunun yayınlandığı Dagens industri gazetesini okumak için aşağıdaki linke tıklayınız ; https://www.di.se/nyheter/umeas-okanda-designsucce/

13587

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ