Haberler

GELECEĞİN BİLİM DÜNYASINDA GENÇLİĞİN YERİ

7 Haziran 2016 Salı

Demirci Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi'nin, organizasyonu ile Demirci 3 Bilim adamını konuk etti.

Ülkemizi yöneten birçok önemli kişinin yetişmesinde çok önemli katkılarda bulunan bilim dünyasının değerlerinden TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Talip Alp, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi hemşerimiz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “ Geleceğin Bilim Dünyasında Gençliğin Yeri “ isimli programa katıldılar

06 Haziran 2016 Pazartesi Ticaret ve Kültür Merkezindeki programa Kaymakam Atila Kantay, Belediye Başkanı Selami Selçuk, eşi Güzide Selçuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yangın, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Yıldız yaptı. Açılış konuşmasının ardından TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ konuşma yaptı. İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel'de gençlere ve öğrencilere önemli verdi.

TÜBİTAK bilim söyleşilerinin 2 yıldır yapıldığını belirten TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Talip Alp ise, Tarihe özel bir merakım vardır. Gelecek nesillerimizin bilgili ve donanımlı bir şekilde yetişmeleri için mutlak surette kitap ve kaynaklardan yararlanmaları gerektiğini belirterek, yapılan çalışmalar hakkında da önemli bilgiler verdi.

Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda Belediye Başkanı Selami Selçuk Geleceğin Bilim Dünyasında Gençliğin Yeri programına katılan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ'a, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel'e ve TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Talip Alp'a ahşap oyma tablo hediye ederken, Demirci Kaymakamı Atila Kantay'da çiçek takdiminde bulundu.

2103

Tüm Haberler