Haberler

DEMİRCİ'NİN RAMAZAN AYINA ÖZEL LEZZETİ İFTAR SOFRALARINI SÜSLÜYOR

17 Mart 2024 Pazar

Demirci'de ramazan ayına özel üretilen susamlı helva iftar sofralarını süslüyor.

74 yıldır Hacı Hasan mahallesindeki işyerinde faaliyetinİ sürdüren 83 yaşındaki İhsan Akgün oğlu ve akrabaları ile birlikte ramazan ayı boyunca susamlı helva üretmeye devam ediyor.

Ramazan ayında sabah saatlerinde başlayan hummalı çalışma iftar saatlerine kadar devam ediyor.

İftar için susamlı helva almak isteyen vatandaşlarda dükkanın uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ata yadigarı kazanda su, şeker, limon suyu ve çöven otu ateşte kaynatılıyor, tahta kepçeyle kıvam alması sağlanıyor.

Tepside susamla karıştırılan malzeme, gün boyu ustaların ellerinde yoğrularak helva haline getiriliyor.

83 yaşındaki usta İhsan Akgün “ Babadan kalma mesleğimizi sürdürüyoruz. Susamlı helvayı ramazan ayında üretiyoruz sadece. Ramazan ayı haricinde de tahin helva üretimi yapıyoruz. Demirci’nin yanı sıra bu lezzeti bilenler ilçe dışından gelip alıyorlar “ dedi.

Helvacı İhsan Akgün'ün oğlu Mustafa Akgün ise " Demirci'nin meşhur ramazan helvası 3 nesilden bu yana devam ediyor. Babam babamın babasından gelen bu lezzeti sürdürüyoruz. Ramazan ayının geldiği bizim helvamızdan belli olur. Susamlı helvamız çöğen, şeker karışımından el ediliyor. Helvamızda kesinlikle kimyasal hiç bir şey olmaz. Helvamızın yapımında 6 kişi çalışıyoruz. Kargo ile Türkiye’nin tüm illerine gönderim yapıyoruz. Sebebi tamamen natürel olması. İçerisinde glikoz veya tatlandırıcı gibi katkı maddeleri yok. Çifte kavrulmuş susamla buluşan bir lezzet sunuyoruz. Derin dondurucularda 1 yıl tazeliğini koruyor ”dedi.

561

Tüm Haberler