Haberler

YÜKSEKLERDE KAR, DEMİRCİ'DE SOĞUK

20 Ocak 2020 Pazartesi

Demirci'de gece saatlerinde ilçenin yüksek kesimlerinde kar yağışı ve tipi etkili olurken, İlçe merkezi de kar soğuğun etkisi altında.

ilçenin yüksek kesimleri olan 1470 rakımlı Demirci - Simav karayolu Akçakertik mevki, Türkmen Tepe mevkii ve Asitepe mevkileri kar yağışı ile yeniden beyaz bir örtüye bürüdü.

Fırtınanın da etkili olduğu yüksek kesimlerde kar yağışı ile zaman zaman tipiye dönüşüyor.

Demirci - Simav karayolunu kullanan sürücüler ulaşımda ara ara zor anlar yaşarken, Demirci karayolları ekipleri de yolların buzlanmaması için kar temizleme ve akabinde tuzlama çalışmalarını gün boyu sürdürdü.

Okulların tatil olması sebebiyle anne ve babalar çocukları ile birlikte Akçakertik mevkiine çıkarak kar topu oynayıp, fotoğraf çekildiler.

İzmir'den Demirci'ye tatil için gelen Lise öğrencisi Alim Ercan, İzmir'de kar göremiyoruz. Bende Demirci'ye arkadaşlarımın ve akrabalarımın yanına geldim. Karın keyfini çıkarmak için dağlara çıktık. Keyfimizce oynayıp eğleniyoruz " dedi.

Vatandaşlardan Bilgin Yılmaz ise " Salihli'den Kütahya Simav ilçesine malzeme getirdim. Dönüşte Akçakertik mevkinde kara yakalandık.  Kar yağışı etkili. Aracımız ile bir ağır gidiyoruz, çünkü yollarda hafiften buzlanma var. Kar lastiği ve zinciri olmayan araçların bu bölgede dikkatli olması gerek " dedi.

Demirci ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulunmayan sürücülerin Demirci - Simav karayolunu kullanmamaları noktasında uyarırken, yol girişinde sürücüler için güvenlik tedbirlerini artırdı.

2314

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ