Haberler

DEMİRCİ'DE 9 MİLYON DEĞERİNDE BÜYÜK YATIRIM BAŞLADI

6 Eylül 2023 Çarşamba

Tarım kenti olma yolunda hızla ilerleyen Demirci'de boyacık sulama göletinin yapımına başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce ihalesi yapılan Boyacık sulama göleti inşaatı yüklenici firma tarafından yapılıyor.

Yatırım maliyeti 8 Milyon 782 Bin liran olan Boyacık sulama göleti 975 Bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak.

Bin 400 dekar araziyi sulayacak olan Boyacık sulama göletinin yapımında çiftçilerin arazilerine sulama alabilmeleri için 11 kilometrelik sulama hat döşemesi de yapılacak.  

Temelden yüksekliği 32 metre olan boyacık sulama göletinin yapımında 7 kamyon, 3 ekskavatör, 2 dozer ve 1 silindir ile çalışmalar hızla devam ediyor.

- TARIM KENTİ DEMİRCİ

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada “ Hükümetimiz tarafından ülkemizin her yerinde olduğu gibi İlçemizde de sulama baraj ve gölet yatırımları devam ediyor. Boyacık sulama göletinde çalışmalar hızla sürüyor. Demirci’mizde daha önce Ayvaalan, Kılavuzlar, Durhasan sulama barajları vatandaşlarımızın hizmetine girdi. Güveli sulama göletinde de sulama hattı döşemesine başlandı. Kuzuköy barajımızın da yapımı tamamlanıp su tutmaya başladı. Boyacık sulama göletinin tamamlanması ile Demirci’mizde 6 sulama baraj ve gölet çiftçimizin hizmetinde olacak. İlçemize yapılan baraj ve gölet yatırımları ile çiftçimiz salatalık başta olmak üzere birçok tarım ürününü üretmeye başladı. Hedefimiz alternatif tarım ürünleri ile sulu tarımla kalkınan bir ilçe olmak. Demirci’mize baraj ve göletlerin yapılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ilçem adına çok teşekkür ediyorum “dedi.

981

Tüm Haberler