Haberler

DANİŞMENTLER İLKOKULUNDA AÇILIŞ TÖRENİ

16 Eylül 2022 Cuma

Demirci'de öğretmen Fadime Dinçer Yıldız'ın girişimleri özel bir firma tarafından sil baştan yenilenen okul binası düzenlenen programla hizmete açıldı.

Demirci'ye bağlı Danişmentler mahallesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğretmenlik yapan ve aynı Gazi kızı olan Fadime Dinçer Yıldız, kendisinin de köyü olan mezun olduğu okulun yenilenmesi için girişimlerde bulundu.

Yaptığı girişimler neticesinde özel bir beton firması tarafından Fadime öğretmenin teklifi kabul gördü.

Okulun iç ve dış cephesi yenilenirken, Türkiye'nin dört bir tarafından da okula kitaplar ve çeşitli eğitim araç gereçleri gönderildi.

Okulun tadilatının tamamlanmasının ardından 2022 - 2023 eğitim öğretim döneminde öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Okulun yenilenmesini sağlayan Uğur Beton firması temsilcisi Oğuzhan Baş " 2022 yılı mayıs ayında Danişmentler ilkokulunda öğretmen Fadime öğretmen tarafından sosyal medya aracılıyla talep ulaştı. Firmamız yönetim kurulu başkanı Uğur Atılgan tarafından okul binasının yenilenmesi ve envanter ihtiyaçları da karşılandı. Öğrencilerimizin daha uygun koşullarda eğitim almaları için çalışmalar tamamlanarak hizmete sunuldu" dedi.

Öğretmen Fadime Dinçer Yıldız ise " Kendi doğduğum büyüdüğüm köyde geçtiğimiz yıl öğretmenlik yaptım. Burada da 2. sınıfa kadar okudum. 2021-2022 eğitim öğretim yılında kendi köyümde öğretmenlik yaptım. Burada babamın evi vardı orada yerleştim. Okulun ve çocukların haline çok üzüldüm. Bir sosyal medya hesabından köy okullarına yardım toplayan. Başvuru yaptığımda çok güzel dönüşler aldım. Birçok kırtasiye ürünleri gibi destek aldık. Okula ilk geldiğimde kapıları ve çatısında sorunlar vardı. 1950 yılında yapılmış. Önce okulun çevresine hayırsever yardımı ile tel örgü çektik. Daha sonra birçok yerden kırtasiye malzemeleri ve Uğur Beton firması bana ulaştı. Okulu yenilemek ve tadilat yapmalarını istediler. Okulumuz yenilendi. Kimi yerde yardım aldım. Yeri geldi boşver, tek başına ne yapabilirsin dediler. Ama şu an dönüp baktığımda iyi ki yapmışım diyorum. Umarım çocuklarım ve ülkem için faydalı bir faaliyette bulunabilmişimdir" dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk " Ben burada bir başarı hikayesini takdir ve tebrik ediyorum. Fadime öğretmenimizin kendi inisiyatifi ile hayır sahiplerini bulması ve hayır sahiplerinin ilgisini köy okuluna çekmesi çok önemli, çare üretmesi başlı başına bir başarı hikayesidir. Bu çabaya sahip çıkan Danişmentler halkına teşekkür ediyorum. Uğur beton firmasına teşekkür ediyorum. Bir sosyal sorumluluk çerçevesinde hiç tanımadıkları, varlıklarından dahi haberdar olmadıkları bir mahallemize gelerek güzel bir çalışma yaptılar. Burada yetişecek çocukların vatanına milletine ailesine faydalı olacağına inanıyorum "dedi.

Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından okulun yenilenmesini sağlayan Uğur Beton firmasına ve öğretmen Fadime Dinçer Yılmaz'a teşekkür plaketi ve çiçek takdim ettiler.

Programda öğrenciler tarafından halk oyunları ve şiirlerde okundu.

Danişmentler ilkokulu Mehmet Atılgan dersliklerinin açılış kurdelesi Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş, Öğretmen Fadime Dinçer Yıldız, firma yetkilileri ve öğrenciler tarafından yapıldı.

1036

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ