Haberler

DEMİRCİ'DE 95 ÇİFTÇİYE 20 TON BUĞDAY

13 Ekim 2021 Çarşamba

Demirci'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 95 çiftçiye 20 ton buğday dağıtıldı.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün " Her Şey Tohumla Başlar " projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı  Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce temin edilen buğdaylar çiftçilere dağıtımı yapıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğünce buğday üretiminin yoğun olduğu kırsal mahalleler belirlenerek dekar başına teslimleri Ziraat Odası Başkanlığının yaş meyve alım merkezinde teslim edildi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya'nın katılımı ile 20 ton buğday 95 çiftçiye verildi.

BİN 300 DEKAR ALANA EKİM YAPILACAK

Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse yaptığı açıklamada " Bakanlığımızın yeni bir projesi kapsamında üreticilerimize yüzde 75'i hibe olan buğday dağıtıyoruz. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüze hazırlamış olduğumuz " Herşey Tohumla Başlar " projesi dahilinde atıl arazilerin değerlenmesi ve üreticilerimizin teşvik amacıyla buğday verilecek. Manisa'ya 225 ton buğday getirildi. Demirci'nin de yer aldığı 7 ilçe bu projeden yararlanıyor. Demirci'de de 20 ton buğday üreticiye dağıtılıyor. İl Müdürümüz Metin Öztürk özellikle kırsal ilçelere önem verdi. Devletimize, Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüze ve Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir'e teşekkür ediyorum " dedi.

YEDİĞİMİZİ ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya ise " Çiftçilerimize teşvik amaçlı devletimiz bu güzel projeye destek veriyor. İnsanlar elbiseyi eski olduğunda giyebilir. Bizler yediğimizi üretmek zorundayız. Bu projede buna katkı sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

HÜKÜMETİMİZİN ÇİFTÇİMİZİN VE ÜRETENİN YANINDA

Hükümetimizin "ekilmeyen arazi kalmasın" anlayışıyla çiftçiye destek verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Selami Selçuk'ta " İnsanlar bir araya geldiklerinde hep konuşurlar. Bu araziler niye boş kalır niye ekilmiyor diyerek. Devletimizde bu duruma el attı. Bu arazilerin boş kalmaması açısında çalışmak isteyen çiftçilere destek için bu tür bir proje hazırlandı. Yaşadığımız pandemi, salgın şartları tarımın önemini insanlığa çok daha fazla anlattı. Devletimizin desteği ile boş duran tarım arazileri değerlenecek ve tohum gideri çok olmadan çiftçilerimizde üretimini hızla sürdürecek. Projenin başarı ile neticelenmesini temenni ediyorum. Bu noktada çiftçilerimize de bol ve bereketli ürünler diliyorum " dedi.

1339

Tüm Haberler