Haberler

ÖNCE VATAN PARÇASINA KLİP DEMİRCİ'DE ÇEKİLDİ

5 Ekim 2020 Pazartesi

Kurtuluş Savaşı'nda Manisa, Kütahya ve Balıkesir hattında düşmana karşı amansız mücadele veren dönemin Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı ve Demirci Akıncıları anısına klip çekimi yapıldı.

Milli mücadele döneminde bölgede yunan askerine karşı vatan savunması yapan Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve Demirci Akıncılarının verdiği mücadeleyi göstermek için sanatçı Barış Eren'in " Önce Vatan " şarkısına klip Demirci'de yapıldı.

Demirci Akıncılarının düşmana karşı mücadele verdiği Sarıçayır, Hışır Mevki, Akdere Mahallesi ve tarihi hükümet konağında çekimler yapıldı.

20 kişilik oyuncu ekibi ile yaklaşık 4 gün geceli gündüzlü çekimleri süren Demirci Akıncıları klibinde Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı rolünde sanatçı Barış Eren rol alırken, Demirci Akıncılarında ise Gördesli Makbule rolünde Betül Nur Gökçe, Halil Efe rolünde Enver Çakır ve Parti Pehlivan rolünde Alperen Kaya yer aldı.

Klipte Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı, hükümet konağında görevinin başında iken gelen bir mektup üzerine hareket ederek Akdere mahallesinde Akıncı müfrezesini toplayarak Demirci dağına çıkıyor.

Demirci Akıncıları ile düşmana karşı verilen çetin mücadeleyi  en iyi şekilde anlatmak için savaş sahnelerinin yer aldığı klipte, Gördesli Makbule'nin şehit olması ve Halil Efe'nin sevdasına da geniş verildi.

TARİHİNİ YAŞATAN NESİL YERİ GELDİĞİNDE TARİHTE YAZAR

Sanatçı Barış Eren yaptığı açıklamada " Önce Vatan şiirimizi yazdık. Daha sonrasında bestelemesini yaptık. Benim bir sözüm var, Tarihini bilen nesil tarihini yaşar, tarihini yaşatan nesil yeri geldiğinde tarihini yazar. Önce vatan parçamızın klibini tarih kokan bu sokaklarda ve topraklarda Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı'nın ve Demirci Akıncılarının verdiği mücadeleyi anlatmak için çekim yaptık. Yazdığımız şiir ile bu topraklarda verilen mücadele aynı. Allah bu toprak bizlere vatan yapmak için şehit olan ecdadımızdan razı olsun. Klibimiz 29 Ekim tarihinde hazırlayarak Cumhuriyetimizin 97. yılına armağan edeceğiz. Klip çekimlerine destek veren Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Akıncılar derneğine teşekkür ediyorum. "dedi.

İLÇEMİZİN TARİHTE HAK ETTİĞİ YERE ULAŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada"  Milli Mücadelenin önemi bölgelerinden Demirci'mizin tarihte hak ettiği yeri bulması için çalışıyoruz. Bu kapsamda sanatçı Barış Eren son olarak yazdığı Önce Vatan parçasının klibini Demirci Akıncıları ile özdeşleştirmek istedi. Sözleri Demirci'de verilen mücadeleyi tam anlamıyla anlatıyor. Belediyemiz olarak bu tür projelere destek vermeye devam edeceğiz "dedi.

3815

Tüm Haberler