Haberler

SAKİN ŞEHİR (CİTTASLOW) ÇALIŞMASINDA ÖNEMLİ ADIM

3 Mayıs 2019 Cuma

Demirci'nin kültürel dokusu, tarihi ve ürünlerinin daha da tanınması amacıyla Türkiye'de daha 15 şehir'e verilen " Sakin Şehir " unvanı için Demirci Belediyesi ve Meslek Yüksek Okulu el ele vererek çalışmalarını sürdürüyor.

Demirci’nin ‘Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı (Cittaslow)’ üyeliği sürecinin başarıyla tamamlanması için daha önce Demirci Belediyesi ile MCBÜ Demirci Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye’nin ilk Cittaslow’u olan Seferihisar ilçesine Demirci heyeti bir ziyaret düzenledi.

Ziyarete; Kaymakam Mutlu AKYOL,  Belediye Başkanı Selami SELÇUK, eşi Güzide SELÇUK, MCBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat BAŞTAN,  Demirci MYO Müdürü Prof. Dr. Fatma ŞAŞMAZ ÖREN,  Proje Yürütücüsü Dr. Adnan ERDAL, Proje Danışmanı Prof. Dr. Tuncer TAŞKIN, Proje Koordinatörü Güldeniz KARADAĞ, Proje Araştırma Ekibi, Zafer Kalkınma Ajansı Uzmanları, Demirci Belediyesi Proje Ekibi ve Demirci Ticaret Odası Temsilcisinden oluşan geniş bir heyet katıldı.

İlk olarak Seferihisar Belediye Başkanı İsmail YETİŞKİN’i makamında ziyaret eden Demirci Heyeti daha sonra Seferihisar Belediyesi tarafından Cittaslow Üyeliği kapsamında yapılan projelerden önemli yerleri Cittaslow Türkiye Sekretaryası Candaş BALTA rehberliğinde, Çocuk Belediyesi, Can Yücel Tohum Merkezi, Anı Evi, Mandalina Kurutma Tesisleri, Üretici Pazarı ve Sığacık Kalesi Üretici Pazarında incelemeler yapıldı.

Cittaslow Türkiye Koordinatörlüğü, aday kentler içinde en geniş katılımlı ziyaretin Demirci tarafından gerçekleştirildiğini ve bu durumun Demirci’nin Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağına katılma konusundaki irade, istek ve ciddiyetinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ziyaret sonunda kendilerini misafir eden Seferhisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'e günün anısında çeşitli hediyeler takdim etti.

3648

Tüm Haberler