Haberler

AYVAALAN BARAJI SU TUTMAYA BAŞLADI

28 Aralık 2017 Perşembe

Yatırımlar Şehri Demirci'de yatırımlar aralıksız devam ederken, 2015 yılında yapımına başlanan Ayvaalan Sulama Göleti su tutmaya başladı.

2015 yılında ihalesi yapılarak, aynı yıl yapımına başlanan Ayvaalan Sulama Göletinde yaklaşık 15 gün sonra çalışmalar tamamlanıyor.  33,40 metre yüksekliğinde olan ve Bin 310 dekar araziye su verilecek sulama göletinde dolgu savak yapımı tamamlanmasının ardından, hizmete sunulacak.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, Ak Parti Demirci İlçe Başkanı Mehmet Acar ve yönetim kurulu İlçemiz Ayvaalan Mahallesine giderek, sulama göletindeki çalışmaları yerinde incelediler.

Ak Parti Demirci İlçe Başkanı Mehmet Acar yaptığı açıklamada " Adı gölet olunca küçük bir yatırımmış gibi gözüküyor, ama buraya bir baraj yapılmış durumda. Bundan sonra hedefimiz yapılan bu sulama barajı ve göletlerle Demirci'mizi tarımda kalkındırmaktır. Tarıma elverişli arazilerimizi su ile buluşturacağız. Demircimize hayırlı uğurlu olsun "dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise Demirci'de Sulama barajları hamlesinin ilk meyvesini Ayvaalan'da alıyoruz. Ayvaalan barajında su tutulmaya başlandı. İnşallah bereketli bir kış mevisimi olur, göletlerimiz ve barajlarımız hızla su tutmaya devam eder. Uzun süren çalışmalar neticesinde yaklaşık 15 gün sonra dolgu savak inşaatının tamamlanması ile birlikte hizmete sunulacak. İnşallah bir yıl gibi bir süre içerisinde de yaklaşık 8 barajımızda su tutulmaya başlanacak. Demirci sulu ve organik tarımın başkenti olacak. Vatandaşlarımızı kendi arazilerinde göç vermeden, kendi topraklarında çalışarak, tarım üretimi yaparak para kazanmaları en büyük hedefimizdir " dedi.

4211

Tüm Haberler