Haberler

2 AY'DA, 335 KİLOGRAM. KAMPANYA DEVAM EDİYOR.

14 Şubat 2017 Salı

Belediyemiz tarafından başlatılan " Doğanın Pili Bitmesin " kampanyası çerçevesinde düzenlenen atık pil toplama kampanyasında 335 kilogram atık pil toplanarak, geri dönüşüme gönderildi.

Demirci Belediyesi Zabıt Müdürlüğü ekiplerince kullanım ömürleri tamamlanan ve kullanılmayan atık pillerin doğaya zarar vermemesini önlemek için başlatılan kampanya çerçevesinde belediye ekiplerince okullara, işyerlerine ve toplu ulaşım alanlarına atık pil toplama kutusu bırakıldı. Yaklaşık 2 aydır devam eden kampanya'ya öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar ve esnaflarda destek verdi.

Toplanan atık piller Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince toplama alanlarından alınan 335 kilogram paketlenerek Atık Pil  toplama merkezine gönderildi.

Atık pillerin doğaya büyük zararlar verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Selami Selçuk “ Piller çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyasal maddeler açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmaktadır. Besin zinciri yoluyla insan vücuduna ulaşan civa, kurşun ve kadmiyum gibi metaller kanser, böbrek, karaciğer hastalıklarına neden olabilir. Bu yüzden atık pillerin çöplerden ayrı toplanması için Belediyemiz olarak " Doğanın Pili Bitmesin " kampanyası başlattık.  Yaklaşık 2 ay süren kampanya da öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın desteği ile 335 kilogram atık pil toplandı. Belediyemiz olarak atık pillerin doğamıza zarar vermemesi adına kampanyayı sürdürmeye devam edeceğiz "dedi. 

1616

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ