Haberler

GENÇ ŞEFLER BÖLÜMLERİNİ TANITIYOR

20 Mayıs 2022 Cuma

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek bölümü öğrencileri meyve ve sebzelerden özel tabaklar hazırlayarak sunum yapıyorlar, okullarını ziyaret gelen öğrencilere tanıtım yapıyorlar.

Demirci'de Gevher Nesibe ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde hizmet veren Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünde öğrenim gören öğrenciler Anadolu mutfağı başta olmak üzere birçok ülkenin mutfağı üzerine de yiyecek ve içecek türü malzemelerle yemek hazırlamasını öğreniyorlar.

60 öğrencinin eğitim gördüğü yiyecek içecek hizmetleri bölümünde öğrenciler Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında " Genç Şefler  " projesi ile öğrenciler birbirinden güzel meyve ve sebze tabakları hazırladı.

Öğrenciler el becerileri ile karpuza şekil verirlerken, armut, muz, çilek, elma ve kivi gibi meyvelerden de hayvan şekillerinin olduğu tabaklar hazırladılar.

Öğrenciler ayrıca ilçedeki ortaokullardan gelen öğrencilere de bölümlerini tanıtarak, 2022 - 2023 Eğitim Öğretim döneminde öğrencilerin Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni tercih etmelerini sağlıyor.

Yiyecek içecek bölümü öğrencileri hazırladıkları tabakları okullarını tanımaya gelen öğrencilere de hazırladıkları tabaklardan servis yaptılar.

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Pelin Sevgil Atlı " Avrupa Mesleki Beceriler haftasında " Genç Şefler " bölümünü tanıtıyor etkinliği yapıyoruz. Tüm Avrupa ile birlikte bugün mesleki eğitimin önemini yeşil mutabakata bağlı kalarak anlattık. Öğrencilerimiz meyve sebzelerden tabaklar hazırladılar. Buradan çıkan atıkları da komposto yaparak doğaya bırakıyoruz. Doğadaki yaban hayatının da aç kalmamasını sağlıyoruz " dedi.

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Taştekin ise " Okulumuz yiyecek içecek hizmetleri alanı olmak üzere sağlık hizmetleri alanı ile de gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz " dedi 

1359

Tüm Haberler