Haberler

BARAJLARIN HAYAT VERDİĞİ TOPRAKLARDA HASAT HEYECANI

15 Ağustos 2020 Cumartesi

Demirci'ye yapılan ve faaliyete sunulan 2 baraj ilçede sulu tarım üretimini arttırırken, çiftçiler arazilerinde yetiştirdiği salatalık ve mısır hasadına başladı.

Demirci'de Ayvaalan ve Kılavuzlar Sulama barajlarının tamamlanması ile birlikte yöre çiftçisi arazilerinde salatalık üretimi yaparken, 2'inci yılında rekolteyi 500 tona ulaştırmayı başardı.

Turşuluk salata üretiminde 2019 yılında 300 ton rekolte elde edilirken, Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü daha çok üreticinin salatalık üretimine yapması için akıllı tarım eğitim programları düzenliyor.

Haziran ayı ortasında başlayan salatalık hasadı Eylül ayı sonuna kadar devam ediyor.

Tarlarlada sabahın erken saatlerinde salatalık hasadına başlayan çiftçiler, gün boyu topladıkları salatalıkları mahalle meydanına kurulan elekte  1, 2 ve 3 numara olarak ayırarak firmalara teslim ediyor.

Arazilerinde baraj sulamasından faydalanmak isteyen üreticilere Demirci Belediyesi Kırsal Kalkınma birimi tarafından abonelik işlemleri yapılarak, arazisine kadar su ulaştırılıyor.

Demirci İlçe Tarım Müdürü İslam Köse " Demirci Hünnap, Kiraz, Badem ve Zeytin üretiminin yanı sıra 2 mahallemizde salatalık üretimine de başladı. 2019 yılında 300 ton salatalık üretimi yapıldı. 200 dekar arazide şu anda turşuluk salatalık üretimi yapılmakta. Salatalık üreten çiftçi sayımız geçen yıla oranla yükseldi. Bu yıl 500 tonun üzerine çıkmasını bekliyoruz. Hedefimiz 2021 yılında Bin tonun üzerine çıkmak " dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Demircili çiftçilerimizin sulu tarımla üretim yapabilmesi amacıyla gölet ve baraj yatırımlarının ilçemize kazandırılması için çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Kırsal Hizmetler biriminde çiftçilerimizin arazilerine sularını kolaylıkla alabilmeleri amacıyla destek veriyoruz. Hedefimiz İlçemizde tarım üretimini arttırmak ve çiftçimizin ekonomik olarak daha da güçlenmesini sağlamaktır "dedi. 

6 DÖNÜM ARAZİDE 20 BİN LİRA KAZANDIM

30 yıllık çiftçi Ferit Türkyılmaz yaptığı açıklamada " Devletimiz mahallemize baraj yaptı. Geçen yıl ilk kez ektim ve hasad yaptım. 20 Bin lira kazanç elde ettim. Hedefim salatalık üretimini 15 dönüme çıkararak kazancımı daha da arttırmak" dedi.

Üretici Erdoğan Dinçer ise " Bu yıl ilk kez salatalık üretimi yapıyorum. Şu anda hasadına başladık. Mahsulümüz gayet iyi, barajdan arazimize su geliyor üretimimizi yapıyoruz " dedi.

4346

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ