Haberler

TOPLANTI VİDEO KONFERANS İLE GERÇEKLEŞTİ

14 Nisan 2020 Salı

Manisa Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlerin uygulanması ile alınacak tedbirlere ilişkin konular görüşüldü.

Vali Ahmet Deniz başkanlığında, video konferans yöntemi ile yapılan toplantıya, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları katıldı. 

Salgını önleyerek vatandaşların sağlığını korumak için alınan tedbirlerin tavizsiz bir şekilde uygulanması konusunda hassas olunması gerektiğini söyleyen Vali Ahmet Deniz, salgının daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla vatandaşların sosyal izolasyonu sağlaması ve sosyal mesafe kuralına uyması konusunda uyarılması gerektiğini, vatandaşların toplu olarak bulunduğu tüm alanlarda da sosyal mesafe konusunda gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve bulvarlara erişimin kısıtlanarak buralarda ki sirkülasyonun azaltılmasının da önemli olduğunu belirten Vali Deniz, “İl genelinde fiziki alanları yetersiz olan ve sosyal mesafenin korunamadığı pazarları kapatıyoruz. Ancak pazarcı esnafımızın ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için pazar alanlarını ve gün sayılarını arttırıyoruz. Pazar girişlerinde ve toplu taşıma araçlarında da vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı yapıyoruz” dedi.

Alınan tedbirler kapsamında marketlerde ki denetimlerin de sıklıkla yapılmasını isteyen Vali Deniz, “Durumun ciddiyetini kavrayamayan ve COVİD-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbir ve yasaklar konusunda hassasiyet göstermeyen şahıs ve iş yerlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cezai işlem uygulanmaya devam edecek” dedi.

Kaymakamlar ve Belediye Başkanları tarafından COVİD-19 tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilen toplantıda Vali Deniz, salgınla mücadele kapsamında özveriyle çalışan bütün kurumlara teşekkür etti.

1865

Tüm Haberler