Haberler

MANİSA VALİSİ AHMET DENİZ, TOPLANTI SONRASI AÇIKLADI

6 Nisan 2020 Pazartesi

Manisa Valisi Ahmet Deniz " Tedbir ve yasaklara uymayanlara ceza uygulamasının devam edecek ve bu konuda hiçbir taviz verilmeyecek" dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Kaymakamlar ve ilgili kurum müdürleri tarafından, Koronavirüsün yayılmasını önlemek üzere ilçelerde alınan tedbirlerin uygulamaları hakkında bilgi verilirken alınacak yeni tedbirler de görüşüldü.

Valilik Brifing Salonu’nda Vali Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Pandemi Kurulu üyeleri video konferans yöntemi ile katıldı. 

Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla bugüne kadar alınan tedbirlerin uygulanmasına ilişkin çalışmalar ile alınacak yeni tedbirlere ilişkin konuların değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Deniz, virüsün yayılmasını önlemek için alınacak en önemli tedbirin sosyal izolasyon olduğunu vurgulayarak “ İlimizde aldığımız tedbirlerle de sosyal hareketliliği azaltmayı ve sosyal izolasyonu sağlayabilmeyi amaçlıyoruz. Virüsten en çok etkilenen 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı korumak amacıyla sokağa çıkma yasağı getirilmişti, alınan yeni karar ile 20 yaş altı çocuklarımızın ve gençlerimizin de sokağa çıkması yasaklandı. Bununla birlikte ilimize giriş ve çıkışlar da zorunlu haller dışında yasaklandı "dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz,  Alınan her tedbirin amacı, virüsün yayılmasını önleyerek vatandaşlarımızın sağlığını korumak. Şehre giriş/ çıkış noktalarında kolluk kuvvetlerince denetimler yapılıyor. Yasak kapsamında uygun olmayan şahıs ve araçların giriş/çıkışına izin verilmeyerek. Sokağa çıkma yasağı ve 14 günlük karantina süresine uymayanlar ile alınan diğer tüm tedbir kararlarına aykırı hareket edenlere idari yaptırım cezası uygulanıyor.Tedbir ve yasaklara uymayanlara ceza uygulamasının devam edecek ve bu konuda hiçbir taviz verilmeyecek" dedi. 

1831

Tüm Haberler