Haberler

MAHSUR KALAN 2 TEKNİSYEN, 7 SAATLİK ÇALIŞMA İLE KURTARILDI

18 Ocak 2019 Cuma

Dağda karda mahsur kalan 2 baz istasyonu teknisyeni arama kurtarma ekiplerinin 7 saat süren yoğun çalışması neticesinde sağ olarak kurtarıldılar. Ekipler baz istasyonu teknisyenlerine yine baz istasyonları sayesinde gönderilen konum sayesinde ulaştı.

Demirci'de dağa baz istasyonu şebekesini bakım ve onarmaya giderek mahsur kalan 2 teknisyen ekiplerin yoğun ve gayretli çalışması neticesinde kurtarıldılar. 

Demirci ilçesi söğütçük yaylasında bulunan gsm şebeke istasyonunun bakım ve onarımı için Balıkesir'den gelen 2 teknisyen gündüz saatlerinde Sarıçayır mevkiinde araçlarını park ederek yaya halde baz istasyonuna ulaştılar. 

Akşam karanlığın da yolunu kaybederek karda mahsur kalan İlyas Ermiş ve Mustafa Çevik isimli 2 teknisyen Afad ve Arama Kurtarma ekiplerinden yardım istedi. 

İhbarı alarak bölgeye hareket eden Demirci Belediyesi Arama Kurtarma ekibi ilk olarak Sarıçayır mevkiine kadar ulaştı. Kar kalınlığının 1 metreyi aşması sebebiyle ekipler ilerlemekte zorlanınca. Bölgeye  Manisa Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri geldi. 

Kar küreme iş makineleri ile yaklaşık 1 metreyi bulan karlı yollar yoğun bir çalışma ile baz istasyonun yakınına kadar açıldı. 

Jandarma ekipleri mahsur kalarak kaybolan 2 teknisyene ekiplerin sesi duyurmak ve alanı belirlemek amacıyla havaya ateş etti.

Teknisyenlerin gönderdiği konum üzerinden de hareket eden Demirci Belediyesi Arama Kurtarma, Jandarma, İtfaiye ve Manisa Büyükşehir ekiplerinden oluşan 20 kişilik ekip ormanlık alan da 1 kilometrelik zorlu yürüyüşün ardından  mahsur kalan 2 teknisyene ulaşarak bölgeden kurtardı.

Sağlık durumlarının iyi olduğu gözlenen 2 teknisyen Jandarma ekiplerine teslim edildi.  

2558

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ