Haberler

TARİHİ CAMİ'DE, MİNARE YÜKSELİYOR

19 Aralık 2018 Çarşamba

700 yıllık tarihi olan Hacı Hasan caminde restorasyon çalışmaları sürüyor.

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 27 Nisan 2018 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasının ardından tarihi caminin hem dış cephesinde hem de iç cephesinde yapım ve onarım çalışmaları sürüyor.

Tarihi Hacı Hasan caminin temel güçlendirmesi için fore kazık çakımı kasım ayında tamamlandı.

Traverten taşı ile örülecek olan minarenin, kaide kısmı dıştan kaplama içten gömlek ve merdiven olarak traverten mermer taş ile birbirine yatay ve düşey olarak paslanmaz malzemelerle kurşun dökülerek bağlantısı yapılıyor.

Ayrıca Camiinin dış alt güçlendirme perdeleri tamamlanmış olup ön tarafında drenaj için kanal ve rögar yapımı sürüyor.Yapılacak bu çalışma ile yoğun yağışlarda camii içersine su girmesi tamamen önlenmiş olacak.

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü yatırım izleme koordinasyon ekiplerince her ay belirli günlerde camide yapılan çalışmalar inceleniyor.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, Tarihi Hacı Hasan camimizin, Tarihine yakışır bir şekilde her yönü ile restore ediliyor. Cami inşaat çalışmalarını yakından takip ediyoruz" dedi.

1717

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ