Haberler

DAĞDA KAYBOLAN AVCI, 8 SAATLİK ARAMA İLE BULUNDU

19 Kasım 2018 Pazartesi

Demirci'de av için dağa çıkan 4 avcıdan birinin kaybolması üzerine Demirci Belediyesi Arama Kurtarma Timi, Jandarma ve Afad ekiplerinin 8 saatlik arama faaliyetleri neticesinde sağ olarak bulundu. 

Manisa'dan hafta sonunda  Levent Ayaz, Celal Cantürk, Mustafa Ertürk ve Mustafa Ali Kaya isimli 4 avcı Demirci'ye bağlı Bardakçı mahallesi sığırova mevkindeki dağlık orman da av yaptıkları esnada bir süre sonra Mustafa Ali Kaya ile irtibatının kesilmesi üzerine diğer avcılar 112'ye kayıp ihbarında bulunuyor.

Kayıp ihbarını alan  Jandarma ve Demirci Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri bölge iyi tanıyan Gördes'e bağlı Beğenler mahallesinde Doğanpınar, Kobaklar ve Demirci Bardakçı mahallesinden gelen çobanlar ile görüşerek alanın haritası çıkartıldı. 

Demirci İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Okan Doğan koordinesinde Beğenler mahallesinde Jandarma, AFAD ve Demirci Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri ile dağda arama yapılacak noktalar belirlendi. 

Vatandaşlarında destek verdiği arama faaaliyetlerinde Afad, Demirci, Sındırgı, Gördes Jandarma ekipleri ve Demirci Belediyesi Arama Kurtarma Timinden oluşan 100 kişilik ekip  5 ayrı noktadan Sığırova ve Gökçesu mevkiilerinde arama faaliyeti yaptı.

Yaklaşık 8 saat süren arama sonucunda Doğanpınar dağlık arazi yolu üzerinde bulunan Kızılkurt mevkinde kaybolan Avcı Mustafa Ali Kaya'ya sağ olarak ulaşıldı. 

Doğanpınar mahalle kahvesine getirilen avcı Mustafa Ali Kaya  yaptığı açıklamada " Manisa'dan av yapmak için geldim. Sabahtan bu yana yağış vardı akşam saatlerinde yoğun sis çökünce yolumu kaybettim. Yangın yollarından yol bulmaya çalışırken temelli kayboldum. Gündüz saat 15'den bu yana beni arıyorlardı. Sağlık durumum iyi. 2010 yılından bu yana resmi olarak avcıyım. Jandarma, AFAD, Demirci Belediyesi Arama Kurtarma ekiplernei ve mahalle sakinlerine çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Arama faaliyetlerine destek veren Gördes Kobaklar mahallesi sakinlerinden Hüseyin Sarı, Dağda birinin kaybolduğu haberini aldık. Jandarma ekipleri ile dağa çıkarak Doğanpınar arazi yolu üzerinde avcıya ulaştık" dedi. 

Sağlık durumunun iyi olduğu gözlenen Avcı Mustafa Ali Kaya daha sonra Jandarma aracına alınarak Gördes Güneşli mahallesi karakoluna adli işlemler için götürüldü. 

3432

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ