Haberler

6 SAAT TELEFONLA GÖRÜŞTÜ, EMEKLİ MAAŞINI KAPTIRDI

25 Eylül 2018 Salı

Demirci'de sigorta emeklisi bir kişi, 6 saat dolandırıcılarla telefon görüşmesi yaptı, emekli maaşını 3 ayrı bankandan dolandırıcıların verdiği hesaba gönderdi.

Demirci de dolandırıcıların kurbanı olan 56 yaşındaki Seyfettin Yıldız, BİN 300 liralık emekli maaşını telefon dolandırıcılarına kaptırdı.

Demirci'ye bağlı Ören mahallesinde ikamet eden SGK emeklisi Seyfettin Yıldız, kendisini Jandarma Karakol komutanı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu.

Yıldız, kendisini dolandıran kimliği belirsiz telefon dolandırıcılarından Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Seyfettin Yıldız yaptığı açıklamada " Tarlamda çalışıyordum. Telefonum çaldı açtığımda ben Jandarma Karakol komutanıyım dedi. Muhtarda şu anda yanımda dedi.İlk olarak SGK'dan senin adına 7 Milyarlık ilaç alındığını söyledi. Arkasında da hesabımdan para çekildi dedi. Bu dolandırıcıların yakalanması için bize yardımcı olacaksın yakalayacağız dediler. Hemen köye döndüm, oradan bir araç tuttum Demirci'ye gittim. Demirci'ye geldiğim de sendeki paraların seri numaralarını biz alacağız. Onun için vereceğimiz hesaplara parayı yatır dediler. Yoldayken dedim ki benim şarjım bitiyor dedim. Onlarda sen git dolu bir batarya al sana bunu kuruşuna kadar ödeyeceğiz dediler. Hemen yeni bir batarya aldım, hemen telefonuma taktığım anda aradılar. Saat 11'den saat 17.00'a kadar kesintisi telefon görüşmesi yaptık. Beni ilk olarak İş Bankasına gönderdiler 150 Lira yatırdım. Oradan Ziraat Bankasına 500 Lira, oradan Denizbank'a 500 lira ve son olarak yeniden İş Bankasına 150 lira yatırdım. Toplamda yanımda bulunan BİN 300 lirayı verdiği hesaplara gönderdim" dedi.

ARKADAŞIMDAN 2 BİN LİRA ALDIM

Yıldız " Bana dediler ki 5 Bin lira daha bulabilirmisin. Bende Süleyman Ş. isimli arkadaşımdan 2 Bin lira istedim. Bana son olarak dediler Postane sana yakın mı. Git PTTye verdiğimiz hesaba yatır dediler. PTT'ye giderken aynı mahallede oturduğumuz Önder Korkmaz, elimden telefonu alarak kapattı. Dolandırıldığımız söyledi. Bende Cumhuriyet savcılığına giderek şikayetçi oldu. Ben mağdur oldum lütfen kimse bu telefon dolandırıcılarına inanmasın "dedi.

6066

Tüm Haberler